SHARE

16-godišnja djevojka umrla na plaži, a uzrok njene smrti se nalazi u gotovo svim supermarketima! Sve više čujemo priče o opasnostima koje proizlaze iz konzumiranja tzv. energetskih pića. No, u kojoj mjeri su zaista opasna?Vjerovatno niste ni svjesni, ali mogu biti i smrtonosna.
Energentska pića možemo kupiti bilo gdje, na benzinskim postajama, lokalima, neki ga čak služe i kao alkoholno piće. Sve u svemu, postala su ekstremno popularna pića u posljednjih 10 godina.Iznenadna smrt 16-godišnjakinje je podigla veliku prašinu, potvrđujući da ova vrsta piće nije samo štetna, već i da uzrokuje smrt.Lanna Hamman iz Arizone je ljetovala u Mexicu. Jednog dana se sunčala i zabavljala sa prijateljima na plaži, dok je njena prijateljica pila popularno energetsko piće, i to skoro cijeli dan.Pored toga nikako nije konzumirala vodu. Prevelika količina kofeina, a i nekonzumiranje vode, je doveo njen organizam do dehidratacije što je uzrokovalo udar.
Slučaj srčanih napada je nažalost sve više prisutan kod tinejdžera, a to dokazuje i ova kobna kombinacija energetskog pića bez istovremene konzumacije vode.Pogledajte i podijelite video s prijateljima:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here